Blog

Single article

De la  admin  On

Salata de pui cu maioneza si ciuperci

Salata de pui cu maioneza si ciuperci este foarte gustoasa si usor de preparat. Ne ajuta sa reciclam o friptura rece sau carnea de pui din supa. Lumea o face cu piept de pui insa eu prefer pulpele dezosate si fara piele. Puteti folosi si carne de rata, gasca sau curcan.

Ingredientele acestei salate de pui cu maioneza nu sunt fixe si pot fi variate dupa gust. Pe langa pui si ciuperci eu am ales sa toc si castraveti murati, ardei rosii kapia si verdeata. Puteti adauga si masline, oua fierte, gogosari murati, bucatele de sunca afumata etc. Daca nu va plac ciupercile… nu le puneti!

Apropo de ciuperci: acestea pot fi proaspete sau din conserva. In cazul in care folositi ciuperci proaspete (champignon albe sau brune, galbiori) acestea vor trebui feliate si oparite cateva minute inainte de a fi adaugate in salata. Nu ma intelegeti gresit, sunt mare amatoare de ciuperci proaspete (mai ales de padure) insa la salata aceasta de pui cu maioneza prefer sa le pun pe cele din conserva… m-am obisnuit cu gustul lor din anii ’80, cand nu se gaseau ciuperci proaspete.

De asemenea, gustul si aroma salatei pot fi cu usurinta variate prin adaugarea fie a cepei, fie a usturoiului. Astfel obtineti doua salate diferite!

Din cantitatile de mai jos am obtinut cca. 6 portii de salata de pui cu maioneza si ciuperci (ca fel de sine statator) sau 12 portii mai mici in cazul in care mai sunt si alte aperitive pe masa.

Ingrediente:

  • 300 g carne de pui fiarta sau friptura rece
  • 1 conserva de ciuperci feliate (cca. 300 g) sau 500 g ciuperci proaspete
  • 1-2 castraveti murati
  • 1 ardei rosu gras California sau kapia
  • 1 ceapa mica tocata (rosie, alba sau 2 fire de ceapa verde) sau 2 catei de usturoi
  • o mana de verdeata: marar si patrunjel
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • Optional: masline, bucatele de sunca afumata, oua fierte, gogosari murati

Dressing:

  • 2-3 linguri de maioneza de casa facuta din: 1 galbenus proaspat, 1 lingurita mustar, 80 ml uiie, sare
  • optional: se inlocuieste 1 lingura de maioneza cu 1 lingura de iaurt (preferabil grecesc)

Servire:

  • felii de paine prajita
  • paine crocanta
Cum se face salata de pui cu maioneza si ciuperci?

Am avut niste pulpe de pui fripte intregi (la tava) pe care ulterior le-am dezosat si le-am curatat de piele. Eu prefer pulpele de pui pentru ca sunt mai suculente decat pieptul. Puteti folosi si carne fiarta in supa. Important este ca aceasta sa fie rece, scoasa din frigider. Carnea se taie in cubulete mici de cca. 1 cm. Pe langa carne am tocat si o ceapa rosie si mi-am pregatit verdeturile: mararul si patrunjelul. Ciupercile (din conserva) le-am scurs bine insa nu le-am taiat mai marunt: au ramas felii. Daca doriti, puteti inlocui ceapa cu 1-2 catei de usturoi. Primavara puteti folosi ceapa sau usturoi verde. Au urmat castravetii murati (eu am pusi de mine, in saramura), ardeiul rosu (pentru culoare si textura crocanta) si verdeata tocata fin. Am ales un castron potrivit ca dimensiuni in care am pus toate aceste componente tocate. Le-am amestecat delicat ca sa nu le strivesc.

Cum se face dressingul pentru salata de pui cu maioneza si ciuperci?

Am facut o maioneza rapida (la minut) din 1 galbenus proaspat, 1 lingurita buna de mustar si 80 ml de ulei si putina sare. Nu va zgarciti cu sarea pentru ca maioneza este cea care va sara intreg preparatul! Va iese ceva mai mult de 2 linguri insa nu am cum sa va dau reteta din mai putin de 1 galbenus 🙂 Din aceasta maioneza puteti pune 3 linguri peste componentele salatei sau 2 linguri si pe a treia sa o inlocuiti cu iaurt grecesc. Am macinat putin piper mozaic si i-am mai pus un praf de sare. Apoiam amestecat totul si gata!

Pana in momentul servirii salata de pui cu maioneza si ciuperci se tine la frigider, in cutie inchisa sau acoperita cu folie de plastic. E bine sa se prepare cu macar 6 ore in avans pentru a da timp aromelor sa „se imprieteneasca”.

Sursa: Savoriurbane

 

Inscrie-te la Pui Hai Hui

La noi in gospodarie este forfota mare, lasa-ne adresa ta de email si te vom tine la curent cu ce fac puii hai hui :)

Ultimile noutati