Blog

Single article

De la  admin  On

Reteta – Pui cu migdale

Ingrediente – Pui cu migdale

  • 500 g piept de pui fara os
  • 100 g migdale
  • 1 salota/1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de arahide
  • 3 linguri sos soia light
  • 2 cm ghimbir ras
  • 125-150 ml apa calda

Mod de preparare

  • Prajim migdalele pentru 2-3 minute intr-o tigaie antiaderenta. Avem grija sa le amestecam foarte des ca sa nu se arda. Daca doriti, puteti coace migdalele in cuptorul preincalzit la 180°C, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, pana cand devin crocante si usor aurii. Le scoatem din tigaie si le lasam sa se raceasca pe un fund de lemn.
  • Taiem pieptul de pui in patratele de cca 2-3 cm, le stergem bine cu hartie absorbanta de bucatarie si le tavalim prin amidon.
  • Curatam salata (o putem inlocui cu o ceapa mica) si o tocam foarte marunt.
  • Punem 2-3 linguri de ulei de arahide intr-un wok, iar cand uleiul s-a incins, adaugam salota tocata si pieptul de pui.
  • Le calim 1-2 minute iar cand patratelele de piept de pui au prins o culoare uniforma, usor aurie, adaugam 125-150 ml apa calda, sosul de soia, ghimbirul ras si amestecam bine.
  • Lasam sa se reduca sosul, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
  • Adaugam migdalele, amestecam bine si dupa 5-6 minute stingem focul.
  • Servim puiul cu migdale imediat.

2 3 4 5 6 pui-chinezesc-cu-migdale

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2012/12/pui-cu-migdale.html

Inscrie-te la Pui Hai Hui

La noi in gospodarie este forfota mare, lasa-ne adresa ta de email si te vom tine la curent cu ce fac puii hai hui :)

Ultimile noutati