Blog

Single article

De la  admin  On

Reteta – Parizer din piept de pui cu ardei si masline

Reteta – Parizer din piept de pui cu ardei si masline

Dorim sa incurajam mancarea sanatoasa care te face fericit, astfel ca saptamana aceasta dorim sa iti prezentam o
reteta usor de preparat de parizer de casa.
Avantajele acestei retete sunt faptul ca poate fi preparat pe gustul
dumneavoastra si lipsesc toate substantele controversate existente in produsele din comert.

Ingrediente
  • 1 piept de pui intreg de aproximativ 500 gr
  • 2 oua
  • 100 gr gris
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare si piper
  • 1 lingurita mix de condimente: boia, oregano,piper, cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia
  • 70-80 gr masline verzi murate fara samburi
  • mai aveti nevoie de folie alimentara si folie de aluminiu
Mod de preparare

Pieptul se spala, se zvanta si se taie cubulete. Daca folositi robotul de bucatarie, treaba merge foarte repede…maruntiti pieptul de pui la robotul de bucatarie pt 1-2 minute pana se toaca fin. Se adauga ouale, grisul, usturoiul zdrobit, condimentele, sare si piper, se porneste robotul si se mai mixeaza inca 1-2 minute. Prin orificiul de ulei, am turnat uleiul in fir subtire in timp ce robotul isi facea treaba. Ardeiul capia l-am taiat fidelute si l-am adaugat impreunna cu maslinele la compozitia de parizer.

Am amestecat cu o spatula si am rasturnat compozitia pe 2 fasii de folii alimentare puse una langa alta, putin suprapuse. Am invelit compozitia in foliile alimentare, le-am dat forma de sul, iar capetele le-am innodat. Am invelit sulul de parizer in 3 straturi de folie de aluminiu (pt siguranta) si am adunat capetele. Ca sa nu patiti ca si mine, sa va calculati dinainte vasul in care veti fierbe parizerul. Al meu a iesit cam lung si deabea am gasit o cratita care sa corespunda ca marime. Pentru ca a intrat cam la fix, am pus parizerul in cratita, iar peste el am pus apa clocotita cat sa treaca de el. Am pus capac si am dat la foc mic pentru 30 minute, l-am intors si l-am mai lasat inca 30 minute. Dupa fierbere a crescut in volum, s-a dilatat, din acest motiv cred ca este necesar sa fie intors, mai ales daca folositi o cratita si nu o oala.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, inlaturati foliile, dati la frigider pana a doua zi, iar dimineata serviti la micul dejun.

Sa va fie de bine!!!

Sursa: http://www.bucataras.ro/galerie/parizer-din-piept-de-pui-cu-ardei-si-masline-338547-64479.html

Inscrie-te la Pui Hai Hui

La noi in gospodarie este forfota mare, lasa-ne adresa ta de email si te vom tine la curent cu ce fac puii hai hui :)

Ultimile noutati